Zbrodnie Organizacji Ukraińskich Nacjonalistów i Ukraińskiej Powstańczej Armii na Kresach Południowo-Wschodnich II Rzeczypospolitej (1939–1945) w dokumentach. Studia i materiały, wst. i red. Tomasz Bereza, Instytut Pamięci Narodowej, Rzeszów–Warszawa 2023 - Karbarz-Wilińska, Joanna (Pamięć i Sprawiedliwość, 2024)
Recenzja książki Zbrodnie organizacji ukraińskich nacjonalistów i ukraińskiej powstańczej armii na kresach południowo-wschodnich II Rzeczypospolitej (1939–1945) w dokumentach. Studia i materiały, wstęp i red. Tomasz Bereza, Instytut Pamięci Narodowej, Rzeszów–Warszawa, 2023.