Jarosław Tuliszka, Służba Bezpieczeństwa województwa koszalińskiego 1945–1975. Powstanie, organizacja, kadry, podstawowe kierunki działalności, Toruń, Wydawnictwo Adam Marszałek, 2015, 671 s. - Ruzikowski, Tadeusz (Pamięć i Sprawiedliwość, 2018)
recenzja