Rola Archiwum Instytutu Pamięci Narodowej w opracowaniu zbiorów Studium Polski Podziemnej w Londynie w latach 2013–2015 - Chrzanowska, Agnieszka (Przegląd Archiwalny Instytutu Pamięci Narodowej, 2023)
W artykule omówiono wkład Archiwum Instytutu Pamięci Narodowej w opracowanie zespołu archiwalnego SK-Skrzynie ze zbiorów Studium Polski Podziemnej w Londynie w latach 2013‒2015. Pokrótce przybliżono metodę opracowania materiałów archiwalnych oraz zawartość zespołu, na który składają się akta Biura do Spraw Krajowych/Oddziału VI/Oddziału Specjalnego Sztabu Naczelnego Wodza/Komisji Likwidacyjnej Specjalnej, akta podległych mu baz i placówek wojskowej łączności zagranicznej ZWZ-AK oraz akta finansowe. Opisano również proces digitalizacji zespołu oraz sposób udostępniania treści zeskanowanych dokumentów.