Kształcenie podoficerów zawodowych w Szkole Wojsk Ochrony Pogranicza w Kętrzynie w latach 1967–1991 - Bieniecki, Ireneusz (Aparat Represji w Polsce Ludowej 1944-1989, 2023)
W artykule zaprezentowano organizację i przebieg szkolenia elewów Podoficerskiej Szkoły Zawodowej Wojsk Ochrony Pogranicza w Kętrzynie w latach 1967-1991